Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Posted by Katerina Asimakopoulou on 3:53 π.μ. 2 comments

Η ζέστη έπιασε για τα καλά! Και όπως εμείς δροσιζόμαστε με ένα παγωτάκι..έτσι και τα τετραπαιδάκια μας θα λάτρευαν να έτρωγαν ένα!!! Φυσικά δεν θα τους δώσουμε απο τα δικά μας....έχουν όλα τα "κακά" για τους σκύλους μας, υλικά!
Αλλά....αν βάζαμε την ποδιά μας και τρέχαμε στην κουζίνα, θα μπορούσαμε να δώσουμε στο σκυλούνι μας μια τέτοια μεγάλη ικανοποίηση...!
Σας έχω μια συνταγή για σκυλοπαγωτάκι λοιπόν!
Ας ξεκινήσουμεεεεε...!!! Γιαμι γιαμι!

Υλικά:
2 μπανάνες (ώριμες) 
1 κιλό γιαούρτι (καλύτερα με χαμηλά λιπαρά)
2-4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι(ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΤΑΒΙΑ)
μπέικον
σκυλομπισκοτα


Εκτέλεση:
Εάν έχετε παγωτομηχανή(τυχεροί....!) τότε είτε θα πρέπει να έχετε παγώσει απο το προηγούμενο βράδυ το σκεύος, είτε το παγώνει επιτόπου η παγωτομηχανή σας....εσείς ξέρετε!
Εάν όμως δεν έχετε, τότε βάλτε ένα μπολ(κατά προτίμηση μεταλλικό) στην κατάψυξη για κάποιες ώρες να παγώσει.

Φτιάχνουμε το μείγμα μας:
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο,το μέλι και τις μπανάνες στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ!
Όταν ομογενοποιηθούν, το μείγμα μας είναι έτοιμο!

Εάν έχετε παγωτομηχανή, τότε εσείς ξέρετε τι θα κάνετε από εδώ και πέρα με το μείγμα!Να μην ξεχάσετε να προσθέσετε και το μπέικον, κατά προτίμηση στο τελείωμα του χτυπήματος διότι αλλιώς θα μείνουν μόνο τρήματα!

Για εσάς που δεν έχετε, θα πρέπει να το βάλετε στην κατάψυξη(στο ήδη παγωμένο μπολ) για μισή ώρα και έπειτα να το βγάλετε και να το χτυπήσετε με το μίξερ για λίγα λεπτά. Μετά θα το βάλετε πάλι στην κατάψυξη και θα το ξαναχτυπήσετε μετά από μία ώρα. Θα το επαναλάβετε(κάθε μία ώρα) για 3,4 φορές ακόμα ώστε να γίνει κρεμώδες!(ο,τι κάνουμε και για το δικό μας παγωτό)
Μην το παρατήσετε στην κατάψυξη χωρίς να το χτυπάτε με το μίξερ κάθε τόσο, γιατί  θα καταλήξετε να έχετε φτιάξει απλώς παγάκια με γευση!!!!
Μετά το τελευταίο χτύπημα, προσθέστε και τα κομματάκια μπέικον και ανακατέψτε με ένα κουτάλι ώστε να πάνε παντού!!


Όταν θα το σερβίρετε, βάλτε πάνω και ένα σκυλομπισκότο για....ομορφιά!!!!



Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε και λίγο φυστικοβούτυρο ή  λίγο μέλι απο πάνω απο τις μπάλες παγωτού!


-ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μέλι κάνει καλό στα ενήλικα σκυλιά, είναι πολύ ευεγερτικό και τα σκυλιά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το χωνέψουν. Δώστε λοιπόν, άφοβα μέλι στα ενήλικα σκυλάκια σας, όχι όμως υπερβολές: μέχρι ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε μέρα!
Τα κουτάβια όμως καλό θα ήταν να μην τραφούν με μέλι...μέχρι να ενηλικιωθούν!
Μην σας κάνει εντύπωση, έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό τους σύστημα(όχι πλήρως ανεπτυγμένο)               , όπως ακριβώς και στα μωρά δεν δίνουμε μέλι έτσι και στα κουτάβια.
ΚΟΥΤΑΒΙΑ - ΟΧΙ ΜΕΛΙ!!!(η υπόλοιπη συνταγή ως έχει)

-Επιπλέον, πρέπει να πω ότι κάποια σκυλάκια, όπως και κάποιοι άνθρωποι, ίσως παρουσιάσουν δυσανεξία στη λακτόζη. Επομένως να έχετε τσεκάρει πρώτα μήπως το σκυλούνι σας έχει δυσανεξία. Αν έχει, αγοράστε γιαούρτι χωρίς λακτόζη.(θα το βρείτε πολύ εύκολα στα μαγαζιά)





Αντεεεεεε! Ακόμα κάθεστε???Το τετραπαιδάκι σας ζεσταίνεται και θέλει παγωτάκι!!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΣΤΑ ΚΑΜΑΡΙΑ ΣΑΣ.........

2 σχόλια: